Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Хуманост на делу

Дом здравља "Вождовац", у коме раде стручни и пожртвовани лекари и медицинско особље, посебно је ових дана поносан на др Весну Димитријевић Митровски, доктора медицине са 23 године дугим стажом, која је у суботу, уз помоћ своје екипе на дежурству, успела да спаси живот суграђанину, тешко повређеном моторном тестером, иако је и сама доживела озбиљну повреду приликом указивања помоћи.

Др Димитријевић Митровски желимо брз и успешан опоравак, а нашим суграђанима желимо да поручимо да у Дому здравља "Вождовац" раде људи којима је стало до вас и који дају све од себе да вам помогну.

Огранку Рипањ је, у суботу 29. септембра око 1130 часова, јављено да из шуме доводе човека, тешко повређеног моторном тестером, са обилним крварењем. Пацијент стиже 15 минута касније, са великом повредом леве потколенице, која и поред повеске-каиша крвари. Поред медицинске сестре, у помоћ јој прискачу и педијатар и педијатријска сестра. У борби да човек не искрвари, др Димитријевић Митровски се оклизнула и пала.

"Одједном сам видела да ми је чашица левог колена излетела на страну, али под онаквим налетом адреналина, сама сам исправила ногу и она се вратила. Устала сам са болом, али о нози нисам ни размишљала, јер ми је у глави био само човек коме не смем да дозволим да искрвари. Док колеге из Хитне помоћи нису стигле, у консултацији са докторком-диспечерком, започела сам компресију леве препоне, која је једино дала резултат. Пацијента је болело, али за њега није било другог решења. Убрзо га је Хитна помоћ преузела, оперисан је и жив", испричала је, видно потрешена, др Димитријевић Митровски.

Али ту није био крај. У 13 часова довозе лице које је 10-15 минута пре тога преминуло у воћњаку у Рипњу. Екипа покушава да га спасе, те др Димитријевић Митровски ради реанимацију на тротоару испред огранка, нажалост без успеха. Докторка остаје да обави потребну процедуру са полицијом и истражним судијом и тек пред крај радног времена, са све јачим боловима у колену, одлази у Ургентни центар, где је ортопед задржава на одељењу са озбиљном повредом. Чека пункцију колена због повреде лигамената и даље мишљење ортопеда.