Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац Вести
DZ Voždovac
Извештај са радионице Превентивног центра
четвртак, 18 јануар 2018 13:50
 
 
 
 
 
У Центру за превентивне здравствене услуге Дома здравља "Вождовац" 16.01.2018. године одржана је радионица под називом "Дефицит витамина Б12".

Радионица је спроведена у виду презентације о изабраној теми, уз активно учешће заинтересованих посетилаца. Детаљно је обрађен и истакнут значај метаболизама, раних и касних симптома недостатка витамина Б12, превентивне могућности ублажавања и лечења симптома адекватном исхраном и терапијске могућности за лечење оболелих. Разговарало се о узнапредовалој мегалобластној анемији и клиничкој слици.

Радионица је протекла у пријатној атмосфери. Договорено је да се и у наредном периоду настави дружење на недељном нивоу у исто време. Уз интерактивни приступ, обрађиваће се теме од значаја за здраве стилове живота.
 
 
Радионице Саветовалишта за младе
петак, 12 јануар 2018 12:15
Дана 19.01.2018. године од 9 часова у великој сали Саветовалишта за младе Дома здравља "Вождовац", Oгранак "Шумице", ул. Устаничка 125б, одржаће се радионице на следеће теме:
  • "Превенција злоупотребе психоактивних супстанци"                   

у реализацији педијатра др Светлане Стојановић Тувић, а која је за циљ има упознавање деце са штетностима и опасностима везаним за злоупотребу психоактивних супстанци и
  • "Како препознати зависност и злоупотребу на интернету"

у реализацији психолога Тамаре Томић Бугарчић, чији је циљ превентивни рад са децом на тему осветљавања симптома зависности од интернета и освешћивања актуелне проблематике и начина на које се млади могу заштитити од злоупотребе приликом коришћења информационих технологија.

Учесници радиница су ученици шестог разреда ОШ "Данило Киш".

 


Страна 1 од 80