Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац Вести
DZ Voždovac
Извештај: Национални дан без дуванског дима 31.01.2019.
понедељак, 04 фебруар 2019 13:01

Поводом 31. јануара, Националног дана без дуванског дима, ДЗ Вождовац је 31.01.2019. године обележио овај датум под слоганом "Заштитимо се од дувана" у организацији Службе за поливалентну патронажу.


Заинтересовани грађани су имали прилику да провере степен никотинске зависности, допуне сазнања о штетности дуванског дима и добију промотивни материјал са упутством за одвикавање од пушења.

 
Национални дан без дувана "ЗАШТИТИМО СЕ ОД ДУВАНА"
уторак, 29 јануар 2019 13:21

У Србији се већ дуже од 20 година сваког 31. јануара обележава Национални дан без дувана. Активности у оквиру обележавања Националног дана без дувана упозоравају јавност на штетне ефекте употребе дувана као и излагања дуванском диму.

Ове године, Национални дан без дувана се обележава под слоганом "Заштитимо се од дувана" и посебно вишеструке последице по здравље људи и околине и неопходност јачања мултисекторске сарадње на овом пољу.

У оквиру обележавања Националног дана без дувана, истичу се и нови изазови у контроли дувана као што су употреба наргила и електронских цигарета међу младима.

У организацији Службе за поливалентну патронажу позивамо Вас да 31. јануара 2019. године од 730 до 1000 часова, у "Кутку здравља" (ул. Устаничка 16, у холу код лабораторије):

  • Проверите степен никотинске зависности FAGERSTROM тестoм;
  • Допуните сазнања о штетности дуванског дима "Како оставити пушњење и унапредити здравље";
  • На изложбеном штанду делићемо промотивни материјал "Ваш водич за одвикавање од пушења".
Опширније...
 


Страна 6 од 54