Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац Вести
DZ Voždovac
АКЦИЈА БЕСПЛАТНИХ ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА
петак, 17 новембар 2017 00:00

                                                                                           

 

 

Поштовани грађани,

Обавештавамо Вас да у организацији Министарства здравља Републике Србије у недељу, 19.11.2017. године од 8 до 16 часова ће се одржати акција:

  • Ултразвучних прегледа абдомена.

Прегледи ће се обављати у централном објекту Дoма здравља "Вождовац" у Устаничкој 16. Потребно је да са собом понесете неки од идентификационих докумената (лична карта, пасош, возачка дозвола) или здравствену књижицу која не мора бити оверена.

ПРИПРЕМА ПАЦИЈЕНАТА ЗА УЛТРАЗВУК АБДОМЕНА

Дан пре прегледа ујутру после доручка попити средство за чишћење (не горку со) са доста течности.

  • Доручак: двопек и чај или кекс
  • Ручак: бистра супа, пире, барено месо
  • Ужина: двопек и чај
  • Вечера: двопек и чај, качамак без млека и млечних производа

На дан прегледа не јести и не пити.

 
еРецепт
среда, 15 новембар 2017 13:39

Дом здравља "Вождовац" је један од 10 домова здравља на територији Београда у којима је од 30.10.2017. године уведен електронски рецепт. Електронски рецепт подразумева да пацијенти, као и до сада, одлазе код изабраног лекара који им прописује терапију.

Разлика у односу на ранији период огледа се у могућности прописивања хроничне терапије на период од минимално 2, а максимално 6 месеци. За хроничну терапију за коју је прописан тзв. обновљиви рецепт штампа се само један рецепт, а по осталу терапију пацијент одлази у апотеку само са картицом здравственог осигурања.

Лекове прописане на електронском рецепту можете подићи у било којој апотеци, државној или приватној, на територији града Београда, а која је у систему и има јасно истакнуту налепницу. Тренутно 939 апотекарских установа има могућност рада са еРецептом.

 


Страна 10 од 80