Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац Вести
DZ Voždovac
Имунизација становништва против грипа у Републици Србији у сезони 2018/2019.
среда, 10 октобар 2018 11:31
Грип је глобални јавноздравствени проблем, имајући у виду чињеницу да се годишње на северној хемисфери вирусом грипа инфицира више од 100 милиона људи, три до пет милиона оболи од тешке форме болести, а 250–500 хиљада оболелих умре од компликација болести. Због тога је од великог значаја вакцинација против грипа, као најефикаснија специфична мера примарне превенције.


Опширније...
 
ДЗ "Воздовац" је по четврти пут био покровитељ Фестивала дојења
понедељак, 08 октобар 2018 13:45

Присутне на четвртом фестивалау дојења поздравио проф. др Берислав Векић, државни секретар у Министарству здравља које је било покровитељ Фестивала дојења.
ДЗ "Воздовац" је по четврти пут био покровитељ Фестивала дојења.

Закључак је да труднице све више воде рачуна о себи и свом здрављу док код породиља расте интересовање и жеља за дојењем.

 

Не дозволите да вам се у трудноћи зуби искваре. Водите рачуна о оралној хигијени, посебно ако често повраћате јер желудачна киселина погубно утиче на глеђ. Осим тога, веома је важно да пазите шта једете и шта пијете. Трудите се да сутра добре навике пренесете на ваше дете и никада немојте да верујете онима који вам кажу да млечни зубићи нису важни и да не морају да се перу. Неће вам одмах требати четкица и паста, биће вам довољна чиста газа и мало млаке воде да беби пребришете прве зубе и десни –  открила нам је др Тања Белић, специјалиста дечје и превентивне стоматологије из ДЗ „Вождовац“.


Кад видимо колико им је стало и ми дајемо све од себе да им помогнемо да истрају.

 

 


Страна 2 од 84