Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац Вести
DZ Voždovac
Извештај "Дан за дијабетес"
петак, 08 јун 2018 08:00

У четвртак  12.07.2018. године , у  Здравственој станици "Јајинци" ул. Булевар ЈНА 86а, спроведена је превентивна акција  ,,Дан за дијабетес“.

Велики број заинтересованих грађана је имала прилику да провери своју гликемију, ураде анализу гликолизираног хемоглобина, провере крвни притисак, BMi и добију тумачење вредности, као и савете и инструкције интернисте у вези превенције шећерне болести и даљег поступања у случају повећане вредности и све са циљем увођења у добру метаболичку контролу.

 

 

 

 
Радионице Саветовалишта за младе
среда, 23 мај 2018 00:00
Дана 25.05.2018. године од 10 часова у великој сали Саветовалишта за младе Дома здравља "Вождовац", Oгранак "Шумице", ул. Устаничка 125б, одржаће се радионице на следеће теме:
  • "Превенција злоупотребе психоактивних супстанци"                   

у реализацији педијатра др Светлане Стојановић Тувић, а која је за циљ има упознавање деце са штетностима и опасностима везаним за злоупотребу психоактивних супстанци и
  • "Како препознати зависност и злоупотребу на интернету"

у реализацији психолога Тамаре Томић Бугарчић, чији је циљ превентивни рад са децом на тему осветљавања симптома зависности од интернета и освешћивања актуелне проблематике и начина на које се млади могу заштитити од злоупотребе приликом коришћења информационих технологија.

Учесници радиница су ученици шестог разреда ОШ "Данило Киш".

 


Страна 5 од 79