Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац Вести
DZ Voždovac
Извештај са акције бесплатних прегледа
понедељак, 25 децембар 2017 00:00
У оквиру акције бесплатних превентивних здравствених прегледа, које организује Министарство здравља у циљу ране дијагностике и промоције превенције, у недељу 24. децембра 2017. године од 8 до 16 часова у Дому здравља "Вождовац" прегледано је 580 грађана.
 
У присуству многобројних и задовољних пацијената спроведене су планиране активности:
  • ултразвучни прегледи абдомена,
  • офталмолошки прегледи,
  • лабораторијске анализе холестерола и триглицерида и
  • контрола крвног притиска.
 
Менаџмент Дома здравља "Вождовац" на челу са в. д. директором др Невенком Величковић је својим присуством и активностима подржао иницијативу Министарства здравља. У циљу што ефикацније организације рада, кроз разговор са пацијентима, излазило се у сусрет њиховим потребама.
 
Подсећамо грађане да свакодневно од 7 до 9 часова, у оквиру Кутка здравља у холу лабораторије у централном објекту у Устаничкој 16, могу измерити крвни притисак и добити савете за унапређење здравља и превенцију оболевања од хроничних незаразних болести.
 
Мере превенције шећерне болести - извештај са трибине
петак, 22 децембар 2017 07:22
У жељи да се подигне свест опште јавности о важности превенције дијабетеса и промене начина живота, 21.12.2017. године у препуној сали Дома здравља „Вождовац“ одржана је трибина под називом "Мере превенције шећерне болести". Трибину су организовали Дом здравља "Вождовац" и Савет за здравство Градске општине Вождовац. Заинтересовани грађани били су у прилици да поставе питања и добију многе одговоре у вези са овим обољењем.
 
Предавање су одржале прим. др Гордана Палић Јевремовић, спец. опште медицине и др Данијела Павлићевић, спец. интерне медицине.

 

Ризик оболевања од дијабетеса може се смањити променом навика и начина исхране, физичком активношћу и смањењем телесне тежине.

 


Страна 5 од 80