Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Репродуктивно здравље младих
четвртак, 28 јануар 2016 11:15
 
Обележавање 31. јануара, Националног дана без дуванског дима
уторак, 26 јануар 2016 00:00

Tрадиционално 31. јануара обележава се Национални дан без дуванског дима. Ове године, овај значајан датум из календара здравља се обележава  под слоганом "Свака цигарета смета".

Изложеност дуванском диму у загађеном радном и јавном простору и код непушача може да изазове многе малигне болести, болести срца или болести плућа. Ефикасна заштита од изложености дуванском диму захтева потпуну елиминацију дуванског дима, јер само окружење 100 % без дуванског дима може да заштити људе од штетног дејства састојака дуванског дима.

Позивамо Вас да 29. јануара од 730 до 1000 часова, у организацији Службе за поливалентну патронажу, у Устаничкој 16 у холу код лабораторије попуните ФАГЕРСТРОМ тест.

План актиности у локалној заједници:

ДАТУM МЕСТО ОДРЖАВАЊА
АКТИВНОСТИ
27.01.2015. год.

МЗ "Медаковић III"
МЗ "Озренска"
МЗ "Кумодраж II"

Едукација становништва о штетности излагању дуванског дима и подела здравствено - промотивног материјала
28.01.2015. год.

МЗ "Шумице"
МЗ "Бањица"
МЗ "Милунка Савић"
МЗ "Митрово Брдо"

 
10. Европска недеља превенције рака грлића материце
понедељак, 25 јануар 2016 09:59
У земљама широм Европе, ова манифестација се спроводи  у циљу подизања свести жена о раку грлића материце и начинима превенције. Препознајући значај ове кампање, Србија већ десети пут активно учествује у њеномо бележавању. Овом недељом преносимо поруку о значају доступних превентивних прегледа и мера превенције у нашој земљи (гинеколошки прегледи, ПАП тест и имунизација против ХПВ вируса). Основна порука свим женама у овој Недељи је, да је рак грлића материце малигна болест која се може спречити.

„Дан за здравље“ је слоган који ће обележити активности у овом периоду и начин апеловања на сестре, мајке, кћерке, пријатељице, да у Европској недељи превенције рака грлића материце размишљају о свом репродуктивном здрављу и да у току године одвоје „дан за здравље“, када ће посетити свог лекара и искористити неку од доступних могућности превенције.
Опширније...
 


Страна 64 од 65