Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Pадионица Превентивног центра Дома здравља "Вождовац"
понедељак, 12 фебруар 2018 08:00

                                                                              

 

 

Превентивни центар Дома здрвља "Вождовац" у Устаничкој 125б, у Огранку Шумице, 13.02.2018. од 1630 до 1830 часова, организује радионицу на тему "Остеопороза - превенција, исхрана и вежбе".
 

                 здрава кост                                                                   остеопороза

Радионицу води др Јелена Ковачевић, доктор медицине.

Молимо да се заинтересовани пријаве на телефон 011/ 3080 - 612 због ограниченог броја места.  

 
Извештај са акције
среда, 07 фебруар 2018 09:13

У понедељак 05.02.2018. године од 830 до 1030 часова, у  Огранаку "Др Александар Јеличић" ул. Мештровићева 34, сарадњи са Ascensia Diabetes Care, успешно је спроведена акција контроле крвног притиска и нивоа шећера у крви. Др Драгана Милошевић је обавила индивидуални здравствено - васпитни рад на тему "Скрининг метод код канцера". Обухваћено је укупно 175 лица.

 

Код 20 корисника  регистрован је значајно повишен ниво шећера у крви, те су упућени надлежном лекару ради провере дневног профила и рађења  анализе HB1C .

 
Настављамо са акцијама бесплатних превентивних прегледа
четвртак, 01 фебруар 2018 14:11

Поштовани,

Обавештавамо Вас да ће се, у организацији ДЗ Вождовац, Службе за поливалентну патронажу и компаније Ascensia Diabetes Care, у понедељак 05.02.2018. године од 830 до 1030 часова, у  Огранаку "Др Александар Јеличић" ул. Мештровићева 34, хол Службе за здравствену заштиту одраслих становника ,спровести бесплатна контрола нивоа шећера у крви.

У оквиру ове акције, сви заинтересовани грађани ће моћи да провере своју гликемију и добију тумачење вредности, као и савете и инструкције у вези превенције шећерне болести и даљег поступања у случају повећане вредности.

Др Драгана Милошевић ће обавити индивидуални здравствено васпитни рад на тему "Скрининг метод код канцера".

Напомена:

  • Храна доводи до повећања концентрације  глукозе у крви,тако да .пре доласка  не смете доручковати , пити млеко, чај, кафу и сокове нити  узимати алкохол.
  • Предходног дана узимати оброке без угљених хидрата и последњи оброк је до 20 часова.
  • Потребно је да грађани са собом понесу неки од идентификационих докумената (лична карта, пасош, возачка дозвола) или здравствену књижицу која не мора бити оверена.

Надамо се великом одазиву грађана манифестацији која ће садржајем и ефектима допринети свеопштим напорима у заједничкој борби против ове опаке болести.

 


Страна 39 од 43