Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Обавештење - Рад ДЗ ,,Вождовац” у летњем периоду
четвртак, 19 јул 2018 10:08

У току годишњих одмора рад Дома здравља одвија се према ранијем распореду. Гужве и чекања нема, пацијенти долазе у заказано време, а знатна олакшица је увођење електронских обновљивих рецепата који омогућује хроничним болесницима да без одласка код лекара преузимају лекове на рецепт на дужи период.
Коришћење годишњих одмора од стране запослених се не одражава на основни систем континуитета у пружању здравствене заштите.

Заказивање прегледа је по устаљеној процедуре чиме су избегнути дуги редови у чекаоницама. Права пацијента када им је изабрани лекар одсутан или на годишњем одмору су непромењени. Хитни случајеви и труднице долазе без заказивања и према њиховим здравственим тегобама, примају се одмах или између заказаних термина.
Све измене  доступне на званичном сајту ДЗ ,,Вождовац”.

 
Извештај "Дан за дијабетес"
петак, 08 јун 2018 08:00

У четвртак  12.07.2018. године , у  Здравственој станици "Јајинци" ул. Булевар ЈНА 86а, спроведена је превентивна акција  ,,Дан за дијабетес“.

Велики број заинтересованих грађана је имала прилику да провери своју гликемију, ураде анализу гликолизираног хемоглобина, провере крвни притисак, BMi и добију тумачење вредности, као и савете и инструкције интернисте у вези превенције шећерне болести и даљег поступања у случају повећане вредности и све са циљем увођења у добру метаболичку контролу.

 

 

 

 
НАСТАВЉАМО СА АКЦИЈАМА БЕСПЛАТНИХ ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА
уторак, 10 јул 2018 13:47

                                                     ДАН ЗА ДИЈАБЕТЕС

Поштовани,
Обавештавамо Вас да ће се,  ДЗ Вождовац, Саветовалиштe за дијабетес , Службa за поливалентну патронажу уз подршку компанија:
Novonordisk, Phoenix Pharma, ADOC , у четвртак 12.07.2018. године од 8 до часова, у  Здравственој станици "Јајинци" ул. Булевар ЈНА 86а, организовати ,,Дан за дијабетес“.


У оквиру ове акције, сви заинтересовани грађани  моћи ће да провере своју гликемију,ураде анализу гликолизираног хемоглобина,провере крвни притисак,BMi и добију тумачење вредности, као и савете и инструкције интернисте у вези превенције шећерне болести и даљег поступања у случају повећане вредности и све са циљем увођења у добру метаболичку контролу.


Напомена:

•    Храна доводи до повећања концентрације  глукозе у крви,тако да .пре доласка  не смете доручковати , пити млеко, чај, кафу и сокове нити  узимати алкохол.
•    Предходног дана узимати оброке без угљених хидрата и последњи оброк је до 20 часова.

 


Надамо се великом одазиву грађана манифестацији која ће садржајем и ефектима допринети свеопштим напорима у заједничкој борби против ове опаке болести.

 

 


Страна 11 од 60