Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Мамино млеко нема алтернативу
уторак, 17 април 2018 08:13

Трећи Авент фестивал дојења, у организацији "Дечјег сајта", биће одржан у уторак 17. априла, од 12 до 17 часова, у Спортском центру "Шумице", Устаничка 125.

Будуће маме ће на Фестивалу научити шта треба да једу током трудноће и док доје, како се подстиче лактација, зашто је важан оптималан унос течности, који су идеални положаји за дојење, како мајчино млеко штити од болести, а како утиче на интелигенцију и емоционалну стабилност бебе.

Свака мама може да доји, али јој треба подршка. Због изостанка подршке, незнања, страха и предрасуда, само 13 одсто жена доји децу дуже од шест месеци иако је мајчино млеко најздравија, најбоља, најдоступнија и најјефтинија храна. Мајчино млеко је 100 одсто здраво, природно и бесплатно, мајчино млеко је 100 одсто љубав.

Један од покровитеља Трећег Авент фестивала дојења је и Дом здравља "Вождовац" чији ће стручњаци учествовати у програму, мерити крвни притисак и делити савете будућим мамама.

 
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПАЦИЈЕНТЕ
уторак, 10 април 2018 12:04

Здравствена амбуланта "Рипањ Минел" ће од понедељка 16.04.2018. године радити према нормалном распореду у свом објекту у Улици пут за Колонију 55.

 
Систематски прегледи за упис у први разред основне школе
понедељак, 02 април 2018 16:24

Поштовани родитељи,

 У Дому здравља "Вождовац" још увек траје припрема деце за упис у први разред основне школе.

Неопходно је да се јавите изабраном педијатру који ће у договору са Вама одабрати један од понуђених термина за преглед детета код офталмолога, ОРЛ лекара, логопеда, физијатра и стоматолога.

Добићете и упут да урадите лабораторијске анализе.

Изабрани педијатар ће урадити систематски преглед и вакцинисаће Ваше дете. По обављеној вакцинацији добијате потврду за упис у школу као и вакцинални картон.

 


Страна 11 од 54