Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Редовна годишња посета спољњих оцењивача АЗУС
среда, 19 април 2017 13:53

 
У четвртак, 20.04.2017. године, спољњи оцењивачи Агенције за акредитацију здравствених установа долазе у посету Дому здравља "Вождовац", у оквиру контроле постигнутих и имплементираних стандарда, захтеваних од установа примарне здравствене заштите.
 
Посета траје један дан. Ради се о редовној годишњој провери усклађености рада у Дому здравља са нивоом приказаним пре годину дана. Подразумева разговор са руководством, координатором и вођама тимова, преглед припремљене документације, којом треба да се докаже напредак у достизању задатих стандарда здравствене заштите, а потом и обилазак установе. Агенција ће коначан извештај о редовној акредитацијској посети доставити установи у року од навише 30 дана од дана њене реализације.
 
Циљ нам је да докажемо да смо у претходних годину дана не само одржали ниво, већ и унапредили квалитет здравствене заштите и да и даље заслужујемо сертификат највишег степена квалитета.
 
Извештај о активностима поводом обележавања Светског дана здравља
петак, 07 април 2017 13:42

Светски дан здравља под слоганом  "Депресија - хајде да разговарамо" обележен је и ове године у организацији Службе за поливалентну патронажу низом активности у установи и локалној заједници. Том приликом корисници услуга добили су информације везане  за узроке и последице депресије, као и савете везане за здраве стилове живота.
 
 
Светски дан здравља
уторак, 04 април 2017 13:17

Светски дан здравља, 07.04.2017. године, под овогодишњим слоганом "Депресија - хајде да разговарамо" биће обележен у оквиру редовних активности Службе за поливалентну патронажу у "Кутку здравља" (Устаничка 16), Месним заједницама и током редовних посета породицама.

Депресија је болест коју карактерише туга, губитак интересовања за догађаје из непосредне околине, уз немогућност обављања свакодневних активности у трајању од најмање две недеље. Људи који пате од депресије имају неколико карактеристичних симптома: губитак енергије, промену апетита, поремећај сна, анксиозност, смањену концентрацију, осећање безвредности, кривице и безнађа и мисли о самоповређивању или о самоубиству.

Циљ овогодишње кампање је да се повећа број људи који ће потражити помоћ, а који имају симптоме депресије. Корисници улуга ће у "Кутку здравља" бити стрпљиво саслушани и охрабрени да потраже помоћ, ако мисле да пате од депресије.

Шта можете учинити ако мислите да сте депресивни:

  • Разговарајте са неким коме верујете о својим осећањима. Већина људи се осећа боље након разговора са особом од поверења.
  • Потражите стручну помоћ, пре свега од изабраног лекара.
  • Радите оно у чему уживате и што чини да се добро осећате.
  • Будите у сталном контакту са породицом и пријатељима.
  • Саветује се физичка активност, посебно шетња.
  • Неопходни су редовна исхрана и довољно сна.
  • Избегавајте или ограничите унос алкохола, јер може погоршати депресију.
  • Ако имате мисли о самоубиству или самоповређивању, одмах потражите помоћ.
 


Страна 10 од 40