Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Менторска посета Служби за поливалентну патронажу Дома здравља "Вождовац"
четвртак, 21 март 2019 11:17

у оквиру пројекта "Подршка раном развоју кроз јачање капацитета система поливалентне патронаже и поливалентних патронажних сестара у Београду"

Представници Градског завода за јавно здравље Београд посетиће 22.03.2019. године у 9 часова Службу за поливалентну патронажу Дома здравља "Вождовац". Циљ посете је пружање подршке патронажним сестрама у примени знања и вештина које су стекле на обукама у протеклом периоду у оквиру пројекта "Подршка раном развоју кроз јачање капацитета система поливалентне патронаже и поливалентних патронажних сестара у Београду", сагледавање изазова у раду и предлагање мера за унапређење.

 
ТРИБИНА
четвртак, 21 март 2019 09:10

"Превенција злоупотребе психоактивних супстанци"

Педијатријски Тим за борбу против болести зависности Дома здравља "Вождовац", у сарадњи са Градским заводом за јавно здравље Београд и МУП-ом Србије, организује другу трибину "Превенција злоупотребе психоактивних супстанци" 22.03.2019. године у 11 часова у свечаној сали ОШ "Милан Ђ. Милићевић".

Учесници трибине су ученици седмих разреда поменуте школе.

 
НАСТАВЉАМО СА АКЦИЈАМА БЕСПЛАТНИХ ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА
среда, 20 март 2019 08:00

Хронична незаразна обољења - тихе убице

На захтев заинтересованих корисника, а у организацији Службе за поливалентну патронажу Дома здравља "Вождовац" и компаније Ascensia Diabetes Care, 22.03.2019. године од 8 до 9 часова, у Огранку "Др Александар Јеличић" (ул. Мештровићева 34), биће спроведена контрола нивоа шећера у крви, крвног притиска, БМИ и процена фактора ризика за настанак ХНО.

У оквиру ове акције, сви заинтересовани грађани добиће тумачење вредности, као и савете и инструкције у вези превенције шећерне болести и даљег поступања у случају повећане вредности.

Припрема пацијента за мерење шећера у крви:
  • Храна доводи до повећања концентрације глукозе у крви, тако да пре доласка не смете доручковати, пити млеко, чај, кафу и сокове, нити узимати алкохол.
  • Претходног дана узимати оброке без угљених хидрата. Последњи оброк потребно је да буде до 20 часова.
 


Страна 10 од 43