Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Светски дан хране и Октобар – месец правилне исхране „Правилна исхрана – улагање у будућност”
понедељак, 08 октобар 2018 12:51

Организација за храну и пољопривреду (ФАО) обележава сваке године 16. октобар – Светски дан хране, дан када је ова организација и основана 1945. године. У Србији се 16. октобар – Светски дан хране обележава од 2001. године уз подршку Министарства здравља Републике Србије. Ове године Светски дан хране, 16. октобар обележава се под слоганом: „Правилна исхрана – улагање у будућност” са фокусом на смањење броја гладних у свету.

 

 

После периода пада, учесталост глади у свету поново расте. Према најновијем извештају ФАО, данас више од 815 милиона људи пати од хроничне потхрањености, дакле једна на сваких девет особа,а од тога 60% чине жене.

Опширније...
 
ДЗ "Воздовац" је по четврти пут био покровитељ Фестивала дојења
понедељак, 08 октобар 2018 13:45

Присутне на четвртом фестивалау дојења поздравио проф. др Берислав Векић, државни секретар у Министарству здравља које је било покровитељ Фестивала дојења.
ДЗ "Воздовац" је по четврти пут био покровитељ Фестивала дојења.

Закључак је да труднице све више воде рачуна о себи и свом здрављу док код породиља расте интересовање и жеља за дојењем.

 

Не дозволите да вам се у трудноћи зуби искваре. Водите рачуна о оралној хигијени, посебно ако често повраћате јер желудачна киселина погубно утиче на глеђ. Осим тога, веома је важно да пазите шта једете и шта пијете. Трудите се да сутра добре навике пренесете на ваше дете и никада немојте да верујете онима који вам кажу да млечни зубићи нису важни и да не морају да се перу. Неће вам одмах требати четкица и паста, биће вам довољна чиста газа и мало млаке воде да беби пребришете прве зубе и десни –  открила нам је др Тања Белић, специјалиста дечје и превентивне стоматологије из ДЗ „Вождовац“.


Кад видимо колико им је стало и ми дајемо све од себе да им помогнемо да истрају.

 

 
Спознајте тајне дојења
четвртак, 04 октобар 2018 09:54

Четврти Авент фестивал дојења

Да не буде да нисте знале шта можете да пропустите ако се не пријавите и не дођете на Фестивал дојења.

Покровитељи:

  • Министарство здравља Републике Србије
  • Дом здравља "Вождовац", Служба за поливалентну патронажу
  • Телефонско саветовалиште "Хало беба"

У наставку можете погледати програм фестивала.

Опширније...
 


Страна 10 од 63