Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Заједно до здравља - извештај са трибине
петак, 27 октобар 2017 10:00

На трибини под називом "Рак није убица, имунотерапија и вакцине у онкологији", која је одржана 26.10.2017. у препуној сали Дома здравља "Вождовац", бројни заинтересовани грађани могли су да поставе питања и сазнају многе одговоре у вези са овим тешким обољењем. Трибину су, у жељи да се подигне свест опште јавности о важности превенције рака, организовали Дом здравља "Вождовац", Удружење пацијената оболелих од рака дебелог црева и јетре, Градска општина Вождовац и председник Савета за здравство Вождовца др Слађан Тимотијевић.

 

Предавање је одржао проф.др Владимир Ковчин, који је истакао да деценијама уназад научници су покушавали да малигне туморе лече имунотерапијом. Сви ти покушаји су се завршавали са неуспехом. Када је откривен интерферон мислило се да је пронађен универзални лек за карциноме.

Опширније...
 
Реики радионица
петак, 27 октобар 2017 08:59

                                                                              

 

 

Превентивни центар Дома здрвља "Вождовац" у Устаничкој 125б, у Огранку Шумице, 31.10.2017. од 17 до 19 часова, представиће Вам технику Раскидање везаности по методи Филис Кристал.

Радионицу воде Прим. др Гордана Палић Јевремовић и реики учитељи Љиљана Илић и Драган Илић.

Молимо да се заинтересовани пријаве на телефон 062 / 8000 - 944 због ограниченог броја места.  


Опширније...
 
ИНФОРМАЦИЈА ЗА РОДИТЕЉЕ ПОВОДОМ АКТУЕЛНЕ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ СИТУАЦИЈЕ МАЛИХ БОГИЊА У БЕОГРАДУ
четвртак, 26 октобар 2017 12:01

Мале богиње су један од водећих узрочника смртности деце у свету.

Након  увођења  вакцине против малих богиња у Србији 1971. године, оболевање се јављало у епидемијској форми на сваких 3–5 година, али са вишестуко мањим бројем оболелих у односу на период пре увођења вакцине.

Дубоко свесни чињенице о незамењивости и значају вакцинације у остваривању права детета на здравље, као и чињенице да је имунизација једна од најефективнијих и најефикаснијих мера примарне превенције и најуспешнија савремена медицинска интервенција. АПЕЛУЈЕМО НА РОДИТЕЉЕ ДА СЕ ОДАЗОВУ ПОЗИВУ НА ВАКЦИНАЦИЈУ И ТИМЕ ЗАШТИТЕ СВОЈЕ ДЕТЕ И ЦЕЛУ ПОПУЛАЦИЈУ ОД МОРБИЛА.

Детаљне информације можете прочитати на следећем линку:
Актуелна епидемиолошка ситуација малих богиња (морбила) у Европи и Републици Србији.
 


Страна 10 од 53