Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Недеља имунизације у Европском региону СЗО "Повећајмо обухват имунизацијом" 24-30.4.2017. год.
уторак, 25 април 2017 09:38

Имунизација је резултат колективне одговорности. Учините све да Ви и чланови Ваше породице будете правовремено и потпуно вакцинисани.

Недeља имунизације је годишњи догађај чији је општи циљ повећање обухвата имунизацијом јачањем уверења о потреби заштите сваког детета од болести које се могу спречити вакцинацијом, са посебним акцентом на децу из тешко доступних вулнерабилних и маргинализованих група, који је иницирала СЗО у октобру 2005. године, а у чије обележавање се укључила Србија од почетка.

Обележавање ове једанаесте недеље по реду у Европском региону, обележава се истовремено у свим регионима СЗО.

Недеља имунизације у Европском региону је иницијатива која је координирана од стране Регионалне канцеларије СЗО за Европу у сарадњи са земљама чланицама и партнерима у циљу повећања обухвата и изградњи позитивних ставова у вези неопходности имунизације. Имунизација је резултат колективне одговорности. Учините све да Ви и чланови Ваше породице будете правовремено и потпуно вакцинисани.

Имунизација је једна од најуспешнијих јавно здравствених иницијатива. Имунизацијом се превенирају болести, компликације и смртни исходи од вакцинама превентабилних болести укључујући рак грлића материце, дифтерију, хепатитис Б, морбиле, заушке, велики кашаљ, запаљење плућа, дечију парализу, проливе изазване ротавирусом, рубелу и тетанус.

Сваке године се региструје 2-3 милиона смртних исхода од дифтерије, тетануса, великог кашља и малих богиња код невакцинисаних лица, а највише код деце испод 5 година живота. Процењује се да сваке године остане невакцинисано 18,7 милиона деце у свету, основним вакцинама према проширеном програму имунизације.

Имунизација је допринела искорењивању великих богиња и доприноси искорењивању дечије парализе.

 
Редовна годишња посета спољњих оцењивача АЗУС
среда, 19 април 2017 13:53

 
У четвртак, 20.04.2017. године, спољњи оцењивачи Агенције за акредитацију здравствених установа долазе у посету Дому здравља "Вождовац", у оквиру контроле постигнутих и имплементираних стандарда, захтеваних од установа примарне здравствене заштите.
 
Посета траје један дан. Ради се о редовној годишњој провери усклађености рада у Дому здравља са нивоом приказаним пре годину дана. Подразумева разговор са руководством, координатором и вођама тимова, преглед припремљене документације, којом треба да се докаже напредак у достизању задатих стандарда здравствене заштите, а потом и обилазак установе. Агенција ће коначан извештај о редовној акредитацијској посети доставити установи у року од навише 30 дана од дана њене реализације.
 
Циљ нам је да докажемо да смо у претходних годину дана не само одржали ниво, већ и унапредили квалитет здравствене заштите и да и даље заслужујемо сертификат највишег степена квалитета.
 
Извештај о активностима поводом обележавања Светског дана здравља
петак, 07 април 2017 13:42

Светски дан здравља под слоганом  "Депресија - хајде да разговарамо" обележен је и ове године у организацији Службе за поливалентну патронажу низом активности у установи и локалној заједници. Том приликом корисници услуга добили су информације везане  за узроке и последице депресије, као и савете везане за здраве стилове живота.
 
 


Страна 52 од 60