Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Сачувајмо репродуктивно здравље - осми семинар у школској 2015/ 16.
понедељак, 11 април 2016 12:33
Дана 13. априла 2016. године од 8 до 13 часова, у великој сали Саветовалишта за младе Дома здравља "Вождовац", Огранак "Шумице", ул. Устаничка 125б, одржаће се осми семинар од почетка школске 2015/ 2016. на тему:

"САЧУВАЈМО РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЉЕ"

Семинар се одржава у форми интерактивних креативних радионица и на прихватљив начин обрађује различите теме из ове области (пубертет и адолесценција, здрави стилови живота, ризично понашање, планирање породице, полно преносиве инфекције, заштита од нежељене трудноће и полно преносивих инфекција, ...).

Учесници су ученици II разреда средњих школа са територије општине Вождовац (VIII Београдска гимназија, TOЦ, XII Београдска гимназија, II Економска школа, Школа за негу лепоте, Геолошка школа), који се бирају методом случајног избора, а уз помоћ психолога школе.

Семинар ће водити едуковани тимови лекар - медицинска сестра.

Педијатријски тим:

  •   Др Весна Кисић
  •   МС Драгана Чобановић

Гинеколошки тим: 

  •   Др Валентина Андрејић
  •   МС Љиљана Димитријевић

По завршетку семинара, учесници добијају сертификате о завршеној едукацији.

 
Фестивал здравља у вртићу "Мала сирена"
петак, 08 април 2016 09:16

Поводом Светског дана здравља 7. априла Претшколска установа "Чика Јова Змај" заједно са Општином Вождовац организовала је Фестивал здравља у вртићу "Мала сирена" у насељу Степа Степановић на коме је учествовао и Дом здравља "Вождовац".

Здравствени радници Дома здравља "Вождовац" давали су  савете малишанима и њиховим родитељима о здравом начину живота, правилној исхрани и физичкој активности, а све у циљу формирања здравих навика од најранијег узраста. 

 
Светски дан здравља
уторак, 05 април 2016 07:41
Светски дан здравља, који се традиционално према Календару здравља обележава на дан оснивања Светске здравствене организације - 7. април, ове године обележавамо под слоганом "Победи дијабетес".

Циљ предстојеће кампање је да се пажња, како стручне, тако и опште јавности усмери ка чињеници да је глобална епидемија дијабетеса један од највећих јавно -  здравствених изазова данашњице, који са собом, поред здравствених, носи и велике социјалне и економске последице.

Кликом на слику можете видети целу агитку, a кликом на опширније цео текст на ову тему.

Опширније...
 


Страна 57 од 65