Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Oбавештење за станаре насеља Степа Степановић
среда, 01 фебруар 2017 08:37

Од 30.01.2017. године педијатријска амбуланта у насељу Степа Степановић радиће 5 дана у недељи и то по следећем распореду:

 • понедељак - ПОСЛЕ ПОДНЕ
 • уторак - ПОСЛЕ ПОДНЕ
 • среда - ПРЕ ПОДНЕ
 • четвртак - ПРЕ ПОДНЕ
 • петак - ПРЕ ПОДНЕ

Преподневна смена је од 700 до 1330 часова, а поподневна од 1330 до 2000 часова.      

 
Oбавештење
среда, 01 фебруар 2017 07:43

Дом  здравља "Вождовац" ће од фебруара месеца у Oгранку "Шумице" и у Здравственој станици "Јајинци" почети са пружањем нових услуга и то:

 • Огранак "Шумице" - ултразвучни преглед кукова деце
 • Здравствена станица "Јајинци":
 • ултразвучни преглед кукова деце
 • ултразвучни преглед абдомена
 • ултразвучни преглед штитне жлезде
 • Color doppler scan крвних судова (врата, руку, ногу и абдомена)

Лекар опште медицине и интерниста ће заказивати за ултразвук абдомена и штитне жлезде, а Color doppler scan крвних судова заказује интерниста или лекар опште медицине по предлогу неуролога и  васкуларног хирурга.

 
Заједно до здравља - извештај са трибине
петак, 27 јануар 2017 11:12

На трибини под називом "Све што до сада нисте знали о малигним болестима", која је одржана у препуној сали Дома здравља "Вождовац", бројни заинтересовани грађани могли су да поставе питања и сазнају многе одговоре у вези са овим тешким обољењем. Трибину су, у жељи да се подигне свест опште јавности о важности превенције рака, организовали Дом здравља "Вождовац", Удружење пацијената оболелих од рака дебелог црева и јетре, Градска општина Вождовац и председник Савета за здравство Вождовца др Слађан Тимотијевић, који је на почетку изразио задовољство великом посећеношћу предавању.

 

Презентацију о скринингу карцинома грлића материце одржала је др Валентина Андрејић, спец. гинекологије и акушерства, цитолог Дома здравља "Вождовац". Скупу се обратио и проф. др сц. мед. Владимир Ковчин, онколог, упознавши присутне о начинима превенције, раној дијагностици и савременом приступу у лечењу колоректалног карцинома, док је прим. мр сц. мед. Драгослав Кандић, интерниста – гастроентеролог, одржао интерактивну радионицу "Колоноскопија, као златни стандард у скринингу колоректалног карцинома".

 

После болести срца и крвних судова, малигни тумори представљају најчешћи узрок оболевања и умирања људи у већини земаља у развоју, па и у Србији. Стога наша земља већ једанаести пут активно у периоду од 22 - 28. јануара 2017. године учествује у обележавању Европске недеље превенције рака грлића материце, са циљем подизања свести жена о раку грлића материце и начинима превенције. Општина и Дом здравља "Вождовац", препознали су значај ове кампање и одржавањем данашње трибине пренели су поруку становништву да је редован преглед код лекара најбоља заштита.

 

 


Страна 58 од 60