Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Обавештење
петак, 17 март 2017 07:29

Одељење оралне хирургије

неће радити хируршке интервенције до даљњег

због квара на апарату.

Од 17.03.2017. године стоматолошка амбуланта у ЗС "Kумодраж I"

неће радити због адаптације.

 
Март - месец борбе против рака
петак, 10 март 2017 11:34

Превенција малигних тумора

Месец март се већ традиционално у нашој земљи обележава као Национални месец борбе против рака.

Имајући у виду да се око две трећине насталих малигнитета везује за факторе ризика који се односе на начин живота (пушење, неправилна исхрана, физичка неактивност, конзумирање алкохола) што их чини превентабилним, дужност здравствених радника је да здравствено васпитним радом утичу на свест појединаца, шире друштвене заједнице, али и доносилаца одлука, да их оснажују и оспособљавају да усвоје здравије животне стилове и тако теже очувању и унапређењу здравља, као главном животном ресурсу. У оквиру тога, нарочито је важно указивати јавности на значај коришћења доступних здравствених услуга у склопу националних програма превенције и раног откривања рака.

У предстојећем периоду биће интензивиране здравствено промотивне активности усмерене ка подизању свести јавности о значају превенције, раног откривања и одговарајућег лечења малигних болести.

О овој теми се додатно можете информисати кликом на следеће линкове:

 
Извештај o обележавању Светског дана бубрега
петак, 10 март 2017 09:44
У организацији Службе за поливалентну патронажу, Светски дан бубрега, 09. март, обележен је под слоганом "Бубрези и гојазност - здрави стилови живота за здраве бубреге" радом на терену у породицама, у месним заједницама и са пацијентима у чекаоницама у свим пунктовима дома здравља.
 
У "Кутку здравља" у централном објекту, корисници здравствених услуга имали су прилику да добију савете о здравим стиловима живота, измере крвни притисак и ниво шећера у крви. Дељен је здравствено - промотивни материјал.
 
 


Страна 56 од 61