Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Заједно до здравља - извештај са трибине
петак, 27 јануар 2017 11:12

На трибини под називом "Све што до сада нисте знали о малигним болестима", која је одржана у препуној сали Дома здравља "Вождовац", бројни заинтересовани грађани могли су да поставе питања и сазнају многе одговоре у вези са овим тешким обољењем. Трибину су, у жељи да се подигне свест опште јавности о важности превенције рака, организовали Дом здравља "Вождовац", Удружење пацијената оболелих од рака дебелог црева и јетре, Градска општина Вождовац и председник Савета за здравство Вождовца др Слађан Тимотијевић, који је на почетку изразио задовољство великом посећеношћу предавању.

 

Презентацију о скринингу карцинома грлића материце одржала је др Валентина Андрејић, спец. гинекологије и акушерства, цитолог Дома здравља "Вождовац". Скупу се обратио и проф. др сц. мед. Владимир Ковчин, онколог, упознавши присутне о начинима превенције, раној дијагностици и савременом приступу у лечењу колоректалног карцинома, док је прим. мр сц. мед. Драгослав Кандић, интерниста – гастроентеролог, одржао интерактивну радионицу "Колоноскопија, као златни стандард у скринингу колоректалног карцинома".

 

После болести срца и крвних судова, малигни тумори представљају најчешћи узрок оболевања и умирања људи у већини земаља у развоју, па и у Србији. Стога наша земља већ једанаести пут активно у периоду од 22 - 28. јануара 2017. године учествује у обележавању Европске недеље превенције рака грлића материце, са циљем подизања свести жена о раку грлића материце и начинима превенције. Општина и Дом здравља "Вождовац", препознали су значај ове кампање и одржавањем данашње трибине пренели су поруку становништву да је редован преглед код лекара најбоља заштита.

 

 
Обавештење
уторак, 24 јануар 2017 09:48
 
ДАЈТЕ КРВ
петак, 20 јануар 2017 14:00

Дана 24.01.2017. године

од 11 до 15 часова

лабораторија Дома здравља "Вождовац"

ул. Устаничка 16

 


Страна 53 од 54