Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Осмехни се здраво
петак, 20 мај 2016 13:31

У оквиру Недеље здравља уста и зуба под слоганом "Осмехни се здраво" која се ове године обележава од 17. до 23. маја, стоматолошка служба ДЗ "Вождовац" уз подршку Градске општине Вождовац, организовала је приредбу у скупштинској сали општине у четвртак 19. маја 2016. на којој је учествовало око 120 деце из вождовачких вртића и основних школа.

У име председника општине Вождовац  малишане  је поздравио госп. Вук Мирчетић, а потом и в. д. директор ДЗ "Вождовац" прим. др Нада Јовановић Васиљевић.

Потом је уследио забавни програм уз наступ дечијег аниматора Пеђолина који је измамио радосне осмехе присутних малишана. Деца из вртића и основних школа извела су своје рецитације и неколико занимљивих скечева. На крају су подељени пригодни пакетићи и захвалнице за најбољи ликовни и литерарни рад на тему "Осмехни се здраво".

 
Међународни дан физичке активности
петак, 13 мај 2016 12:02

 

 

 

 

Дом здравља "Вождовац"

 

 

 

 

 

Развојно саветовалиште

Реализација активности поводом 10. маја – Међународног дана физичке активности

"КРЕТАЊЕМ ДО ЗДРАВЉА"

Поводом 10. маја, Међународног дана физичке активности, Развојно саветовалиште Дома здравља "Вождовац" у сарадњи са Службом за физикалну медицину и рехабилитацију одржало је 12.05.2016. године час рекреативног вежбања у ОШ "Милан Ђ. Милићевић". Вежбе општег рекреативног типа, као и вежбе за превенцију деформитета стопала и деформитета кичменог стуба, вежбали су ученици првог разреда.

Деци је објашњен значај свакодневне физичке активности за правилан раст и развој.

 

 
Недеља здравља уста и зуба
петак, 13 мај 2016 12:08
Под слоганом "Осмехни се здраво" у периоду од 17. до 23. маја на нивоу Републике Србије обележава се XXVI Недеља здравља уста и зуба.

Дом здравља "Вождовац" као и сваке године придружује се акцији обележавања, коју спроводи Институт за Јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут" и Стоматолошки факултет Универзитета у Београду у циљу промовисања значаја оралне хигијене и исхране за здравље уста и зуба.

У оквиру Недеље интензивира се рад стоматолошких тимова у предшколским и основношколским установама, организује се конкурс за најбоље ликовне и литерарне радове који ће бити награђени дипломама и пригодним пакетићима на завршној приредби 19. маја 2016. године у 1230 часова у великој сали општине Вождовац.

 


Страна 55 од 65