Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Нових пет аутомобила за кућно лечење
среда, 08 јун 2016 06:49
Возни парк Дома здравља "Вождовац" допуњен је са пет нових аутомобила марке Dacia Sandero, у циљу унапређења квалитета рада Одсека за кућно лечење, негу и палијативно збрињавање.
 

 
Извештај о активностима поводом Светског дана без дуванског дима
среда, 01 јун 2016 07:57
 
Светски дан без дуванског дима обележен је и ове године у организацији Службе за поливалентну патронажу низом активности у установи и локалној заједници.
 
У месним заједницама на територији општине Вождовац вршена је едукација становништва о штетности излагању дуванском диму и дељен је здравствено - промотивни материјал. Такође, корисници здравствених услуга имали су прилику да попуне ФОГЕРСТРОМ тест.

Опширније...
 
Светски дан без дуванског дима 2016
среда, 25 мај 2016 07:13

Припремимо се за безлична (стандардизована) паковања дуванских производа

Сваке године 31. маја Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери обележавају Светски дан без дуванског дима, истичу здравствене ризике повезане са употребом дувана и залажу се за делотворне политике којима се смањује употреба дувана.

Ове године 31. маја на Светски дан без дуванског дима Светска здравствена организација и Секретаријат Оквирне конвенције о контроли дувана СЗО позивају државе да се припремају за увођење безличних (стандардизованих) паковања дуванских производа.

Циљеви кампање Светског дана без дуванског дима у 2016. години су:
  • истаћи улогу безличних паковања као једног елемента свеобухватног мултисекторског приступа у контроли дувана,
  • олакшати усвајање политике о безличним паковањима у државама - уговорним странама Оквирне конвенције и на глобалном нивоу, обезбеђивањем убедљивих и јасних података о њиховој ефикасности,
  • охрабрити државе - уговорне стране да ојачају мере које се тичу паковања и обележавања дуванских производа, али и које ограничавају рекламирање, промоцију и спонзорства и тиме постепено олакшавају усвајање безличних паковања и
  • подржати државе - уговорне стране и цивилно друштво да се супротставе уплитању дуванске индустрије у политичке процесе који се тичу усвајања закона о безличним паковањима.
Позивамо Вас да 31. маја, од 730 до 1000 часова, у организацији Службе за поливалентну патронажу, у Устаничкој 16 у холу код лабораторије попуните ФАГЕРСТРОМ тест.

План актиности у локалној заједници:
 
ДАТУM
МЕСТО ОДРЖАВАЊА
АКТИВНОСТИ 
27.05.2016. год.
МЗ "Медаковић III"
МЗ "Озренска"
МЗ "Кумодраж II"
Едукација становништва о штетности излагању дуванског дима и подела здравствено - промотивног материјала
28.05.2016. год.
МЗ "Шумице"
МЗ "Бањица"
МЗ "Милунка Савић"
МЗ "Митрово Брдо"
 
Опширније...
 


Страна 54 од 65