Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Дуван слама срца
уторак, 29 мај 2018 06:34

Дуван убија више од 7 милиона људи широм света сваке године и одговоран је за око 12% укупног броја смртних исхода у популацији старијој од 30 година. Од поменутог броја, чак око 890.000 смртних случајева региструје се међу непушачима, односно последица је невољне изложености дуванском диму.

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери обележавају Светски дан без дувана, који је ове године посвећен повезаности између дувана и болести срца и крвних судова. У складу с тим, овогодишња глобална кампања се обележава под слоганом "Дуван слама срца".


Поводом 31. маја, Светског дана без дувана, позивамо Вас да 31. маја 2018. године од 730 до 1000 часова, у организацији Службе за поливалентну патронажу, у "Кутку здравља" (ул. Устаничка 16, у холу код лабораторије):
  • Проверите степен никотинске зависности FAGERSTROM тестoм;
  • Допуните сазнања о штетности дуванског дима "Како оставити пушњење и унапредити здравље";
  • На изложбеном штанду делићемо промотивни материјал "Ваш водич за одвикавање од пушења".
Опширније...
 
Избегавање штетног UV зрачења je кључно за смањење ризика од рака коже
среда, 23 мај 2018 10:36
 
Опширније можети прочитати Euromelanoma 2018.
 
Радионице Саветовалишта за младе
среда, 23 мај 2018 00:00
Дана 25.05.2018. године од 10 часова у великој сали Саветовалишта за младе Дома здравља "Вождовац", Oгранак "Шумице", ул. Устаничка 125б, одржаће се радионице на следеће теме:
  • "Превенција злоупотребе психоактивних супстанци"                   

у реализацији педијатра др Светлане Стојановић Тувић, а која је за циљ има упознавање деце са штетностима и опасностима везаним за злоупотребу психоактивних супстанци и
  • "Како препознати зависност и злоупотребу на интернету"

у реализацији психолога Тамаре Томић Бугарчић, чији је циљ превентивни рад са децом на тему осветљавања симптома зависности од интернета и освешћивања актуелне проблематике и начина на које се млади могу заштитити од злоупотребе приликом коришћења информационих технологија.

Учесници радиница су ученици шестог разреда ОШ "Данило Киш".

 


Страна 5 од 54