Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
ИНФОРМАЦИЈА ЗА РОДИТЕЉЕ ПОВОДОМ АКТУЕЛНЕ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ СИТУАЦИЈЕ МАЛИХ БОГИЊА У БЕОГРАДУ
четвртак, 26 октобар 2017 12:01

Мале богиње су један од водећих узрочника смртности деце у свету.

Након  увођења  вакцине против малих богиња у Србији 1971. године, оболевање се јављало у епидемијској форми на сваких 3–5 година, али са вишестуко мањим бројем оболелих у односу на период пре увођења вакцине.

Дубоко свесни чињенице о незамењивости и значају вакцинације у остваривању права детета на здравље, као и чињенице да је имунизација једна од најефективнијих и најефикаснијих мера примарне превенције и најуспешнија савремена медицинска интервенција. АПЕЛУЈЕМО НА РОДИТЕЉЕ ДА СЕ ОДАЗОВУ ПОЗИВУ НА ВАКЦИНАЦИЈУ И ТИМЕ ЗАШТИТЕ СВОЈЕ ДЕТЕ И ЦЕЛУ ПОПУЛАЦИЈУ ОД МОРБИЛА.

Детаљне информације можете прочитати на следећем линку:
Актуелна епидемиолошка ситуација малих богиња (морбила) у Европи и Републици Србији.
 
Погледајте како изгледају преканцерозне лезије
уторак, 24 октобар 2017 12:02
У жељи да се подигне свест опште јавности о важности превенције рака, Дом здравља "Вождовац", Удружење пацијената оболелих од рака дебелог црева и јетре, Удружење "Ilco" и Градска општина Вождовац организују акцију постављања макете дебелог црева испред Дома здравља 26.10.2017. године од 1030 до 1700 часова.
 

Циљ кампање је смањење броја новооболелих и броја умрлих од малигних обољења, што се може постићи уколико се код грађана развије свест о личној одговорности за властито здравље и значају редовних превентивних прегледа.

Сви заинтересовани имаће прилику да прођу кроз ову макету и погладају како изгледају преканцерозне лезије, добиће довољно информација о здравим стиловима живота и ризицима за настанак обољења.


Опширније...
 
Најава трибине о малигним болестима
понедељак, 23 октобар 2017 11:16
Опширније...
 


Страна 5 од 48