Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
БЕОГРАДСКИ ЛЕКАР У ПОСЕТИ ПУЛСКОЈ ПАЛИЈАТИВИ
четвртак, 16 мај 2019 08:14
   Лекар Одељења за кућно лечење, негу и палијативно збрињавање Дома здравља „Вождовац“ др Немања Миловановић два дана је провео у Пули, у посети службама за палијативно збрињавање Истарских домова здравља и палијативном тиму пулске опште болнице.

Дводневна посета Истарским домовима здравља и ОБ Пула договорена је још у октобру 2018. године, на конгресу палијативног збрињавања у Загребу, са циљем размене искустава у начину организације рада палијативних тимова на примарном нивоу здравствене заштите у земљама региона.

Током посете, представљен је систем збрињавања пацијената у коме учествују изабрани лекар, лекар из службе палијативног збрињавања, лекари из специјалистичко  - консултативне службе и запослени у служби кућне неге. Размењена су знања и вештине симптоматско - супоративне терапије и договорена даља сарадња.
 
Вест о посети лекара из Србије објављенa је у web издању новина „Глас Истре“ и доступнa кликом на линк:

https://www.glasistre.hr/pula/beogradski-lijecnik-u-posjetu-pulskoj-palijativi-588141

 
XXIX НЕДЕЉА ЗДРАВЉА УСТА И ЗУБА
среда, 15 мај 2019 18:30

Под слоганом "Орално здравље чувамо од најранијег узраста" Служба за стоматололошку здравствену заштиту Д.З."Вождовац" уз подршку ГО Вождовац обележила је XXIX „Недељу здравља уста и зуба“ приредбом у општинској сали.
 

Учесници приредбе била су деца из вождовачких вртића и основних школа која су песмицама, рецитацијама, скечевима и игром забавила своје малишане.

 
Испред општине Вождовац присутне малишане поздравила је помоћник председника Андријана Русић , као и в.д.директора Д.З.“Вождовац“ спец.др Невенка Величковић.

 

Деца која су учествовала у конкурсу за најбоље ликовне и литерарне радове награђена су на крају програма пригодним пакетићима и захвалницама.

 
"Превенција злоупотребе психоактивних супстанци"
понедељак, 13 мај 2019 12:40
ДРОГА НИЈЕ ИЗБОР
 
Императив Дома здравља ,,Вождовац “  је на примарној превенцији односно проналажењу начина како да сачувамо и унапредимо  здравље становништва у целини.Посебно рањива група су деца и омладина, која често знају да  крену путем који води у болест зависности и комплетно самоуништење. Дрога није избор и зато је неопходно омогућити младима да направе изборе у корист здравља и свеукупног напредовања у животу, који ће желети да живе испуњени задовољством.

У том правцу, предузимамо  адекватне активности, планирамо и реализујемо предавања, чији је циљ повећање свести  о штетности наркотика, односно директан утицај на децу школског узраста.

Трибине  на тему: "Превенција злоупотребе психоактивних супстанци" одржаће се:

•    15.05.2019 у 11:30 ч. у ОШ ,,Војводe Степe“, ул .В. Степа 520.
Трибину воде педијатријски тим: педијатар др Светлана Стојановић Тувић и мс Тијана Лазић Ђорђевић. Учесници су ученици седмог разреда.

•    22.05.2019 у 15 ч.  у ОШ „Данило Киш“ ул Генерала Штефаника 6.
Трибину води педијатријску тим: педијатар др Светлана Стојановић Тувић,  мс Тијана Лазић Ђорђевић и Јавни тужилац г-дин Исаиловић. Учесници трибине су ученици седмог разреда.

 

 

Опширније...
 


Страна 2 од 42