Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Служба за поливалентну патронажу - пријатељ породице
среда, 02 август 2017 12:01

Филм о Служби за поливалентну патронажу

 
ПОДРЖИМО ДОЈЕЊЕ
среда, 02 август 2017 11:07

Од 1. до 7. августа 2017. године обележава се Светска недеља дојења под слоганом "Подржимо дојење".


Мајчино млеко је потпуна и савршена храна за новорођенче. Састав мајчиног млека се аутоматски прилагођава индивидуалним потребама детета и пружа оптималан однос хранљивих материја за правилан раст и развој. Доказано је да дојена деца ређе оболевају од одређених болести, дојење штити дете од оштећења вида, неправилног развоја вилица и тврдог непца, значајно је ређа појава каријеса.

Истраживања показују да дојена деца интелигентнија, имају развијеније говорне способности, друштвенија су и емоционално стабилнија. Бебе које се хране мајчиним млеком ређе оболевају од дијареје (пролива), инфекције система за варење и система за дисање, у односу на бебе које се хране вештачким млеком.

Искључиво дојење до шестог месеца живота, као и наставак дојења уз допунску исхрану до краја друге године старости детета доприноси унапређењу и заштити здравља и мајке и детета.

Дојење је витални део одрживог развоја и значајна компонента глобалне акције окончања потхрањености. Веће стопе искључивог и континуираног дојења могу бити постигнуте само сарадњом у свим секторима и кроз све генерације. Дојење није само питање које се тиче жена, нити искључива одговорност жена – заштита, промоција и подршка дојењу је колективна друштвена одговорност коју сви делимо. Подршку мајкама које доје могуће је обезбедити на различите начине. Традиционално, подршку пружа ужа, али и шира породица. Потребна је, међутим, подршка шире околине, а поред здравствених радника и саветника за дојење и подршка пријатеља, као и заједнице у целини.

Како би заједно савледали евентуалне препреке и дилеме, потражите савет и помоћ Службе за поливалентну патронажу Дома здравља "Вождовац". Контакт је на линку Служба за поливалентну патронажу.

Ту смо смо да разрешимо ваше дилеме и митове.

 

 

 
Обавештње за пацијенте
понедељак, 31 јул 2017 10:26

Од 01.08.2017. године Здравствена амбуланта "Војводе Степе" неће радити због извођења грађевинских радова.

Изабрани лекари раде:

Здравствена станица "Бањица",
ул. Булевар ослобођења 92-94,
тел: 39 83 854

Др Милка Секулић
Др Драгана Миљковић

 Здравствена станица "Кумодраж I",
ул. Војводе Степе 571,
тел: 39 48 382

 Др Николина Калат Костић - замена

Здравствена амбуланта "Кумодраж II",
ул. Кумодрашка 386а,
тел: 24 71 830

Др Анђелија Бажалац Ђаловић
Др Миља Богуновић Јовановић - замена

 Здравствена станица "Степа Степановић",
ул. Шумадијске дивизије 10-14,
тел:  011/770 42 00

 Др Биљана Пешић

 


Страна 2 од 40