Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Градоначелник Радојичић: Здравство на Вождовцу одличан пример за остале општине
понедељак, 18 март 2019 14:18
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је 11.03.2019. године Дом здравља "Вождовац" и Градску општину Вождовац, где је разговарао о оствареним и планираним улагањима у здравство. Он је са председником општине Вождовац Александром Савићем разговарао о предлозима и начинима реализације обнове преосталих здравствених објеката на Вождовцу. У присуству в. д. директора Дома здравља др Невенке Величковић, секретарке здравља др Вере Дражић, члана градског Већа проф. Фадиља Еминовића и председника Александра Савића, градоначелник је обишао уређене просторије Одељења за интерну медицину, Службе за физикалну медицину и рехабилитацију, Одсека за радиолошку, ултразвучну и другу дијагностичку делатност, као и Салу за психофизичку прирему трудница.
Градоначелник Радојичић изразио је задовољство новим изгледом и функционисањем Дома здравља на Вождовцу. "Град Београд је дао свој допринос бољем функционисању домова здравља набавком пет ултразвучних апарата, од којих је један у овом објекту, али касније ће бити пребачен у огранак у Рипњу, где је потребнији. Планира се набавка још седам ултразвучних апарата. Један од главних циљева је да пацијенти у здравственим установама лакше и брже дођу до потребних услуга неопходних за њихово здравље. Планирана је и набавка пет савремених рендген апарата за општине и шести за Завод за плућне болести, у вредности од 79 милиона динара", навео је градоначелник.
Према речима градоначелника Радојичића, уз помоћ Министарства здравља, планирано је повећање броја лекара у здравственим установама, тако и у Дому здравља "Вождовац", где недостаје седам лекара. Он је навео да је ове године опредељено преко четири милиона динара за реконструкцију крова на централном објекту Дома здравља "Вождовац", три милиона за пројекат Здравствене станице на Бањици и десет милиона за Огранак у Шумицама.
Председник општине Александар Савић је рекао да је захваљујући доброј сарадњи са Градом и Домом здравља "Вождовац" у последњих шест година уређено шест пунктова Дома здравља на Вождовцу. "Нама је битно да радимо даље. Планови су нам реконструкције огранка у Рипњу и здравствене станице у Кумодраж селу, за шта је новац већ обезбедила Република Србија. У договору са Факултетом организационих наука, приликом проширења факултета у Улици Јове Илића, требало би да се дупло прошири и квадратура здравствене станице у истој улици", рекао је председник Савић. Он је изразио наду да ће заједничким снагама са Градом и уз подршку градоначелника Радојичића, ове године бити одрађен пројекат, а следеће године и започета изградња здравствене станице на Бањици, чиме ће бити решени проблеми свих здравствених објеката на Вождовцу.
 
Систематски прегледи за упис у први разред основне школе
понедељак, 04 март 2019 00:00

Поштовани родитељи,

 У Дому здравља "Вождовац" још увек траје припрема деце за упис у први разред основне школе.

Неопходно је да се јавите изабраном педијатру који ће у договору са Вама одабрати један од понуђених термина за преглед детета код офталмолога, ОРЛ лекара, логопеда, физијатра и стоматолога.

Добићете и упут да урадите лабораторијске анализе.

Изабрани педијатар ће урадити систематски преглед и вакцинисаће Ваше дете. По обављеној вакцинацији добијате потврду за упис у школу као и вакцинални картон.

 
Квар телефона у Здравственој станици Кумодраж I
петак, 01 март 2019 00:00

Због квара на линији, тренутно није у функцији телефон у Здравственој станици "Кумодраж I" 011 3948 382, те молимо пацијенте за стрпљење.  Телеком Србија ради на отклањању проблема.

Мобилни телефон у амбуланти је 062/8000-942.

 


Страна 2 од 36