Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Сачувајмо репродуктивно здравље младих
петак, 10 новембар 2017 00:00
У четвртак 16. новембра 2017. године у 8 часова, у великој сали Саветовалишта за младе Дома здравља "Вождовац", Огранак "Шумице", ул. Устаничка 125 б, одржаће се семинар на тему:

"САЧУВАЈМО РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЉЕ МЛАДИХ"

Семинар се одржава у форми интерактивних креативних радионица и на прихватљив начин обрађује различите теме из ове области:

 1. раст, развој, пубертет, адолесценција;
 2. типови невербалне комуникације;
 3. ризично понашање и асертивно одупирање притиску;
 4. љубав и заљубљеност, "беба - бити или не", ...

Учесници су ученици II разреда средњих школа са територије општине Вождовац (VIII Београдска гимназија, TOЦ, XII Београдска гимназија, II Економска школа, Школа за негу лепоте, Геолошка школа), који се бирају методом случајног избора, а уз помоћ психолога школе.

Семинар ће водити едуковани ПЕДИЈАТРИЈСКИ ТИМ лекар - медицинска сестра:

 • Др Ратко Гаровић
 • МС Марија Којић
По завршетку семинара, учесници добијају сертификате о завршеној едукацији.
 
Свечано отворена Здравствена амбуланта "Рипањ - Прњавор"
четвртак, 09 новембар 2017 12:39
 
Од 8.11.2017. године становници Рипња поново могу да користе Здравствену амбуланту "Рипањ - Прњавор" у Улици пут за Павићевац 132 коју су Дом здравља "Вождовац" и Општина комплетно обновили. У изградњу и опремање новог објекта уложено је осам милиона динара, тако да грађани овог дела Вождовца више не морају да путују до амбуланата у Зуцу, Јајинцима или Белом Потоку.
 
Поред великог броја грађана, свечаном отварању амбуланте присуствовали су в. д. директора Дома здравља "Вождовац" др Невенка Величковић, члан Градског већа Александар Марковић, као и подсекретар за здравство Александар Стефоски. Присутнима су се обратили градоначелник Београда Синиша Мали, градски менаџер Горан Весић и председник општине Вождовац Aлeксaндaр Сaвић, који су најавили даље активности у циљу подизања квалитета и приступачности здравствне заштите, посебно у приградском подручју.
 
Радно време амбуланте биће понедељком, уторком, средом и петком од 700 до 1330 часова, а четвртком од 1330 до 2000 часова. У оквиру ње ће се пружати услуге из области здравствене заштите одраслих становника.
 
 
Обавештење о почетку рада Здравствене амбуланте "Рипањ - Прњавор"
уторак, 07 новембар 2017 10:44
Како бисмо становницима наше општине омогућили брзо и ефикасно коришћење услуга примарне здравствене заштите, са задовољством Вас обавештавамо да ће у оквиру Дома здравља "Вождовац" почети са радом реконструисана Здравствена амбуланта "Рипањ - Прњавор" у Улици пут за Павићевац 132. Свечано отварање је у среду, 8.11.2017. године, са почетком у 12 часова уз присуство челника градске и општинске власти.
 
Здравствена амбуланта "Рипањ - Прњавор" почеће са пружањем услуга истог дана. Пружаће услуге одраслом становништву, као и стара здравствена станица, чија је картотека бројала 1 500 здравствених картона.
 
Радно време амбуланте ће бити понедељком, уторком, средом и петком од 700 до 1330 часова, а четвртком од 1330 до 2000 часова. Здравствена амбуланта поседује савремено опремљене просторије распоређене у 89 m2 бруто површине:
 • Ординација
 • Картотека
 • Интервенције
 • Чекаоница
 • Тоалет за пацијенте
 • Tоалет за особље

Стари објекат здравствене станице изграђен је 60-тих година и имао је 55 m2.

Корисници услуга прегледе код изабраног лекара могу заказати лично, приликом посете лекару, eлектронском поштом на адресу Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели , путем Националног Call centеra на број телефона 011/ 362-0000 или на број телефона здравствене станице 011/ 7873-787.

 

 


Страна 3 од 48