Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Pадионица Превентивног центра Дома здравља "Вождовац"
понедељак, 19 фебруар 2018 08:00

                                                                              

 

 

Саветовалиште за дијабетес и Одсек за кућно лечење и палијативно збрињавање у четвртак 08.03.2018. године у 16 до 17:30 часова у Центру за превентивне здравствене услуге Дома здравља "Вождовац" у Огранку "Шумице", ул. Устаничка 125б, одржаће радионицу на тему "Ко се бије тај се воли", коју ће водити Прим.др Гордана Палић Јевремовић и др Силвија Вукић спец.опште медицине.

Молимо све заинтересоване да се пријаве телефоном на 011/ 3080 - 612 због ограниченог броја места. 

 
„Бубрези и здравље жена“
среда, 07 март 2018 12:31

Светски дан бубрега обележава се сваког другог четвртка у месецу марту, почевши од 2006. године, на иницијативу и под покровитељством Међународног друштва за нефрологију (The International Society of Nephrology) и Интернационалног удружења Фондација за бубрег (International Federation of Kidney Foundation).

 


 

Обележавање овог датума, у више од 100 земаља широм света, има за циљ подизање свести о значају бубрега за квалитет нашег свакодневног живота, као и пружање адекватних информација и слање снажне поруке јавности да су болести бубрега честе и веома озбиљне, али да је, адекватним интервенцијама, могуће спречити њихов настанак и успешно лечити њихове последице.

Опширније...
 
Март месец борбе против рака
понедељак, 05 март 2018 12:57

Према проценама Светске здравствене организације оболевање од малигних болести у свету је порасло са 12,7 милиона у 2008. години на 14,1 милиона људи у 2012. години. До 2032. године очекује се да ће оболети 25 милиона људи широм света, односно, оболевање од рака ће порасти за 70%. Према истом извору, у 2012. години од свих локализација малигних тумора умрло је 8,2 милиона људи широм света.
Око 30% свих смртних исхода од малигних болести последица је пушења, прекомерне телесне тежине, неправилне исхране, недовољне физичке активности и конзумације алкохола.КЉУЧНЕ ПОРУКЕ за рано постављање дијагнозе су:


•    повећати свест јавности о симптомима различитих врста рака и охрабрити људе да се обрате свом изабраном лекару по појави симптома;
•    инвестирати у јачање и опремање здравствених служби и у едукацију     здравствених радника како би могли да поставе тачну и благовремену  дијагнозу;
•    омогућити приступ безбедном и делотворном лечењу, супортивном лечењу и палијативној нези људима који живе са раком.

 

 

 

Опширније...
 


Страна 4 од 65