Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
АКЦИЈА БЕСПЛАТНИХ ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА
петак, 22 децембар 2017 07:43

                                                                                           

 

 

Поштовани грађани,

Обавештавамо Вас да у организацији Министарства здравља Републике Србије у недељу, 24.12.2017. године од 8 до 16 часова ће се одржати акција следећих бесплатних превентивних прегледа:

  • Ултразвучних прегледа абдомена
  • Лабораторијских анализа - холестерол и триглицериди
  • Офталмолошких прегледа

Прегледи ће се обављати у централном објекту Дoма здравља "Вождовац" у Устаничкој 16. Потребно је да са собом понесете неки од идентификационих докумената - лична карта, пасош, возачка дозвола или здравствена књижица која не мора бити оверена.


Припрема пацијената за ултразвук абдомена:
Дан пре прегледа ујутру после доручка попити средство за чишћење (не горку со) са доста течности.
Доручак: двопек и чај или кекс
Ручак: бистра супа, пире, барено месо
Ужаин: двопек и чај
Вечера: двопек и чај, качамак без млека и млечних производа
На дан прегледа не јести и не пити.


Припрема пацијената за лабораторијске анализе – холестерол и триглицериди:
Потребно је да прође најмање 12 сати од последњег оброка, а пре доласка у лабораторију не сме се пити млеко, чај, кафа и сокови и не узимати алкохол.

 
Мере превенције шећерне болести - извештај са трибине
петак, 22 децембар 2017 07:22
У жељи да се подигне свест опште јавности о важности превенције дијабетеса и промене начина живота, 21.12.2017. године у препуној сали Дома здравља „Вождовац“ одржана је трибина под називом "Мере превенције шећерне болести". Трибину су организовали Дом здравља "Вождовац" и Савет за здравство Градске општине Вождовац. Заинтересовани грађани били су у прилици да поставе питања и добију многе одговоре у вези са овим обољењем.
 
Предавање су одржале прим. др Гордана Палић Јевремовић, спец. опште медицине и др Данијела Павлићевић, спец. интерне медицине.

 

Ризик оболевања од дијабетеса може се смањити променом навика и начина исхране, физичком активношћу и смањењем телесне тежине.

 
Саветовалиште за дијабетес
уторак, 19 децембар 2017 08:46

Грађани који сумњају да болују од шећерне болести (Diabetes mellitus) или траже савет како да ову болест превенирају, контролишу или смање њене негативне последице могу да посете Саветовалиште за дијабетес, чији ће рад бити интензивиран од 28.12.2017. године.

Саветовалиште за дијабетес ради у просторијама Центра за превентивне здравствене услуге у Дому здравља "Вождовац", Огранак Шумице у Устаничкој бр. 125б, сваког четвртка од 1330 дo 2000 часова.

Поред превенције, раног откривања оболелих и корекције терапије, активности Саветовалишта за дијабетес усмерене су ка утврђивању правог броја дијабетичара увођењем електронске евиденције и формирањем Централног регистра који обухвата пацијенте на оралној терапији, инсулинској и на аналозима, као и пацијенте у високом ризику од компликација дијабетеса.

Саветовалиште води прим. др Гордана Палић Јевремовић и тимска сестра МС Дијана Денић.

Заказивање се врши електронском поштом на Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .


Опширније...
 


Страна 4 од 53