Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
31. мај 2019. – Светски дан без дуванa
понедељак, 27 мај 2019 11:44
Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана.

Кампања има за циљ да различите циљне групе упозори на здравствене  и друге ризике  који се повезују са употребом дувана и подстакне доносиоце одлука да усвоје делотворне мере, засноване на доказима, којима се смањује употреба дувана и изложеност дувану.

Тема Светског дана без дувана 2019. године је "Дуван и здравље плућа", а обележава се под  слоганом "Не дозволите да због дувана изгубите дах".

Ове године посебна пажња се посвећује негативном утицају дувана на плућа (од рака до хроничних плућних болести), због значаја овог органа за целокупно здравље и благостање људи.

У организацији Службе за поливалентну патронажу позивамо Вас да 31. мaja 2019. године од 730 до 1000 часова, у "Кутку здравља" (ул. Устаничка 16, у холу код лабораторије):

  • Проверите степен никотинске зависности FAGERSTROM тестoм;
  • Допуните сазнања о штетности дуванског дима "Како оставити пушњење и унапредити здравље";
  • На изложбеном штанду делићемо промотивни материјал "Ваш водич за одвикавање од пушења".
Опширније...
 
Радионица Саветовалишта за младе
уторак, 21 мај 2019 11:40
Дана 23. маја 2019. године од 8:00 часова, у великој сали Саветовалишта за младе Дома здравља "Вождовац", Огранак "Шумице", ул. Устаничка 125б, одржаће се радионица на тему:

"СЕКСУАЛНО И РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЉЕ"

Предавачи су:

  • ПЕДИЈАТРИЈСКИ ТИМ: др Ратко Гаровић, мс Бојана Николић
  • ГИНЕКОЛОШКИ ТИМ: др Богдан Шошкић, гин. ак. сестра Гордана Милосављевић
Учесници су ученици II разреда средњих школа са територије општине Вождовац.
 
 
НАЈЧЕШЋИ ПРОБЛЕМИ У АДОЛЕСЦЕНЦИЈИ
уторак, 21 мај 2019 10:23
Најава предавања и радионица


Дана 24.05.2019. године у 14 часова у свечаној сали Основне школе „Милан Ђ. Милићевић“ одржаће се предавање и интерактивне радионице на тему „Најчешћи проблеми у адолесценцији“. Учесници су ученици трећег разреда, који ће бити подељени у три групе по педесеторо деце.

У току предавања, ученици ће бити упознати са појмовима адолесценције и пубертета, променама које их чекају не само на физичком већ и психо-социјалном нивоу. Поред најчешћих здравствених тегоба које су могуће током адолесценције, лекар ће указати и на проблем неадекватног коришћења друштвених мрежа и интернета.

Предавачи су др Мирјана Милојевић, лекар у Служби за здравствену заштиту деце и школске деце Дома здравља „Вождовац“, као и мед. сестра Мирјана Ђоровић.

 


 

 


Страна 4 од 43