Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Кампања "Заштитимо се од грипа"
среда, 11 октобар 2017 12:44

16 – 20. октобар 2017. године

У сарадњи са Светском здравственом организацијом (СЗО) и под покровитељством Министарства здравља, Србија учествује у кампањи посвећеној значају имунизације против грипа. Иницијатива представља наставак Европске недеље имунизације, која се одржава сваке године у априлу месецу. Кампања се обелележава под слоганом "Заштитимо се од грипа" и има за циљ да се истакне значај вакцинације против грипа као најбоље превентивне мере, и то посебно код особа које су у повећаном ризику за добијање тешких форми болести.

На следећим линковима можете пточитати препоруке везане за имунизацију по ризичним групама:

 
Светски дан хране и Октобар – месец правилне исхране
уторак, 10 октобар 2017 12:55
Организација за храну и пољопривреду (ФАО) обележава сваке године 16. октобар – Светски дан хране, дан када је ова организација и основана 1945. године. У Србији се 16. октобар – Светски дан хране обележава од 2001. године уз подршку Министарства здравља Републике Србије. Ове године Светски дан хране, 16. октобар обележава се под слоганом: "Променимо будућност миграција - унапредимо безбедност хране и пољопривредни  развој" апелујући на један од највећих проблема данашњице - миграције становништва.
Опширније...
 
Учешће дома здравља на Фестивалу дојења
четвртак, 05 октобар 2017 10:05

Фестивал дојења пружио је одговоре на питања зашто мамино млеко нема замену, како се подстиче лактација, како спречити маститис, који положаји су најбољи за дојење, колико често новорођенче треба да сиса, да ли је ОК нахранити гладну бебу на јавном месту, шта и колико треба јести током трудноће и током дојења, колико су хидратација и орална хигијена важне, како се борити са грчевима и ницањем зубића, …

О свим овим темама, али и многим другим говорило се  4. октобра од 12 до 17 часова у Спортско-пословном центру "Шумице".

 


Страна 7 од 48