Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Исхрана код хиперхолестеролемије - извештај са акције
среда, 28 фебруар 2018 08:21

У Центру за превентивне здравствене услуге 27.02.2018 године одржана је радионица под називом "Исхрана код хиперхолестеролемије", коју је водила др Данијела Граовац, доктор медицине.

Радионица је спроведена у виду презентације о изабраној теми и интерактивно уз активно учешће заинтересованих посетилаца. Детаљно је обрађена тема -холестерол, представљена правилна исхрана, значај физичке активности, превенција коронарних обољења и смањење смртности контролом липидног статуса и борбом против хиперхолестеролемије. Спроведене су друге интерактивне активности кроз питања и одговоре заинтересованих.

Радионицу је пропратила екипа Студиа Б у оквиру емисије "Београде, добар дан".


 
У сусрет здрављу - март 2018
уторак, 27 фебруар 2018 09:22

 
НАСТАВЉАМО СА АКЦИЈАМА БЕСПЛАТНИХ ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА
понедељак, 26 фебруар 2018 09:30

Хронична незаразна обољења - тихе убице

У организацији Службе за поливалентну патронажу Дома здравља "Вождовац" и компаније Ascensia Diabetes Care, у четвртак 01.03.2018. године од 830 до 1030 часова, у централном објекту, ул. Устаничка 16, биће спроведена бесплатна контрола нивоа шећера у крви.

У оквиру ове акције, сви заинтересовани грађани моћи ће да провере своју гликемију и добију тумачење вредности, као и савете и инструкције у вези превенције шећерне болести и даљег поступања у случају повећане вредности.

 
Припрема пацијената за мерење шећера у крви:
  • Храна доводи до повећања концентрације глукозе у крви,тако да пре доласка не смете доручковати, пити млеко, чај, кафу и сокове, нити узимати алкохол.
  • Предходног дана узимати оброке без угљених хидрата и последњи оброк је до 20 часова.
 


Страна 6 од 65