Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Извештај са Фестивала дојења
четвртак, 19 април 2018 10:46

Биће млека и здравих беба

Они који тврде да су труднице нервозне, раздражљиве, плачљиве, захтевне, хировите и вазда гладне, нису упознали ниједну од 180 дивних, веселих, насмејаних, стрпљивих и знања гладних будућих мајки колико их се окупило на Трећем Авент фестивалу дојења у организацији Дечјег сајта.

Невероватне су! Све тако различите, а опет тако исте. И све имају само три жеље. Да порођај буде леп и лак. Да беба буде здрава и права. И да оне могу што дуже да доје. Мислимо да смо им јуче помогли да се макар за корак приближе њиховом испуњењу.

Дом здравља "Вождовац" и Служба за поливалентну патронажу се потрудио  да одговори на сва питања, а њих је било заиста много. Наше гошће су, кажу, отишле задовољне и спремне за дојење.

О атмосфери на Фестивалу дојења сведочи и чињеница да ниједна трудница није имала повишен притисак. Просек је 110/ 70. Кад будуће маме нико не нервира, притисак је идеалан!

 

 

 
Pадионица Превентивног центра Дома здравља "Вождовац"
петак, 23 март 2018 13:55

                                                                              

 

 

Превентивни центар Дома здрвља "Вождовац" у Устаничкој 125б, у Огранку Шумице, 24.04.2018. године од 1630 до 1830 часова, организује радионицу на тему:

"Диспепсија - бол у стомаку"    

  • превенција
  • исхрана
  • дијагностичке могућности и 
  • терапија    

 

 

Радионицу води др Наташа Лучић, доктор медицине.

 
Мамино млеко нема алтернативу
уторак, 17 април 2018 08:13

Трећи Авент фестивал дојења, у организацији "Дечјег сајта", биће одржан у уторак 17. априла, од 12 до 17 часова, у Спортском центру "Шумице", Устаничка 125.

Будуће маме ће на Фестивалу научити шта треба да једу током трудноће и док доје, како се подстиче лактација, зашто је важан оптималан унос течности, који су идеални положаји за дојење, како мајчино млеко штити од болести, а како утиче на интелигенцију и емоционалну стабилност бебе.

Свака мама може да доји, али јој треба подршка. Због изостанка подршке, незнања, страха и предрасуда, само 13 одсто жена доји децу дуже од шест месеци иако је мајчино млеко најздравија, најбоља, најдоступнија и најјефтинија храна. Мајчино млеко је 100 одсто здраво, природно и бесплатно, мајчино млеко је 100 одсто љубав.

Један од покровитеља Трећег Авент фестивала дојења је и Дом здравља "Вождовац" чији ће стручњаци учествовати у програму, мерити крвни притисак и делити савете будућим мамама.

 


Страна 6 од 50