Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Извештај "Дан за дијабетес"
петак, 08 јун 2018 08:00

У четвртак  12.07.2018. године , у  Здравственој станици "Јајинци" ул. Булевар ЈНА 86а, спроведена је превентивна акција  ,,Дан за дијабетес“.

Велики број заинтересованих грађана је имала прилику да провери своју гликемију, ураде анализу гликолизираног хемоглобина, провере крвни притисак, BMi и добију тумачење вредности, као и савете и инструкције интернисте у вези превенције шећерне болести и даљег поступања у случају повећане вредности и све са циљем увођења у добру метаболичку контролу.

 

 

 

 
НАСТАВЉАМО СА АКЦИЈАМА БЕСПЛАТНИХ ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА
уторак, 10 јул 2018 13:47

                                                     ДАН ЗА ДИЈАБЕТЕС

Поштовани,
Обавештавамо Вас да ће се,  ДЗ Вождовац, Саветовалиштe за дијабетес , Службa за поливалентну патронажу уз подршку компанија:
Novonordisk, Phoenix Pharma, ADOC , у четвртак 12.07.2018. године од 8 до часова, у  Здравственој станици "Јајинци" ул. Булевар ЈНА 86а, организовати ,,Дан за дијабетес“.


У оквиру ове акције, сви заинтересовани грађани  моћи ће да провере своју гликемију,ураде анализу гликолизираног хемоглобина,провере крвни притисак,BMi и добију тумачење вредности, као и савете и инструкције интернисте у вези превенције шећерне болести и даљег поступања у случају повећане вредности и све са циљем увођења у добру метаболичку контролу.


Напомена:

•    Храна доводи до повећања концентрације  глукозе у крви,тако да .пре доласка  не смете доручковати , пити млеко, чај, кафу и сокове нити  узимати алкохол.
•    Предходног дана узимати оброке без угљених хидрата и последњи оброк је до 20 часова.

 


Надамо се великом одазиву грађана манифестацији која ће садржајем и ефектима допринети свеопштим напорима у заједничкој борби против ове опаке болести.

 

 
Посета спољњих оцењивача АЗУС
недеља, 10 јун 2018 08:45

 
У понедељак, 11.06.2018. године, спољњи оцењивачи Агенције за акредитацију здравствених установа долазе у посету Дому здравља "Вождовац", у оквиру контроле постигнутих и имплементираних стандарда, захтеваних од установа примарне здравствене заштите.
 
Посета траје један дан. Подразумева разговор са руководством, координатором и вођама тимова, преглед припремљене документације, којом треба да се докаже напредак у достизању задатих стандарда здравствене заштите, а потом и обилазак установе.
 
Са задовољством Вас обавештавамо да су се акредитацијском процесу прикључиле још две велике службе Дома здравља, Служба за стоматолошку здравствену заштиту и Служба за физикалну медицину и рехабилитацију, које током сутрашњег дана очекују прву посету оцељивача. Поступак припреме је био дуг и напоран, уз максимално ангажовање формираних тимова, као и свих осталих запослених.
 
Циљ нам је да докажемо да континуирано унапређујемо квалитет пружања здравствене заштите. 
 


Страна 6 од 56