Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Промоција здравља уста и зуба
среда, 13 децембар 2017 07:26
У Дому здравља "Вождовац" у другој половини новембра спроведена је акција промоције здравља уста и зуба у сарадњи са Министарством здравља, Министарством просвете, а уз подршку компаније Colgate Palmolive Adria. 
 
У оквиру акције свим ђацима првих разреда подељене су четкице и пастице за зубе, а одржана су предавања о правилној оралној хигијени и исхрани од стране стоматолошких тимова.
 
 
1. децембар, Светски дан борбе против ХИВ-а/ АИДС-а
уторак, 28 новембар 2017 13:57
Обавештавамо вас да и ове године Дом здравља "Вождовац" обележава 1. децембар 2017. године, Светски дан борбе против ХИВ-а/ АИДС-а под слоганом:

НЕ РИЗИКУЈ ! КОРИСТИ ЗАШТИТУ !

Кампања има за циљ подизање свести о важности превенције, промоцији сексуалне културе и добрих навика!

Агитка - Светски дан борбе против ХИВ-а/ АИДС-а

Овај датум Дом здравља "Вождовац" и Служба за поливалентну патронажу обележавa у Кутку здрављa у централном објекту дома здравља у Устаничкој 16, улаз за лабараторијску дијагностику. Наше активности биће усмерене ка подизању свести јавности о значају превенције ХИВ-а и мењању односа према оболелим од АИДС-а.

Опширније...
 
ИЗВЕШТАЈ СА АКЦИЈЕ ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА
уторак, 21 новембар 2017 07:22
У оквиру акције бесплатних превентивних здравствених прегледа, које организује Министарство здравља у циљу ране дијагностике и промоције превенције, у недељу 19. новембра од 8 до 16 часова у Дому здравља "Вождовац" прегледано је 126 грађана.
 
 
 
У присуству многобројних и задовољних пацијената спроведене су планиране активности:
  • ултразвучни прегледи абдомена,
  • 5 мамографија
  • контрола крвног притиска и
  • креативне радионице на тему "Унапређење здравља и превенцијa болести".
 
 
Подсећамо грађане да свакодневно од 7 до 9 часова, у оквиру Кутка здравља у холу лабораторије у централном објекту у Устаничкој 16, могу измерити крвни притисак и добити савете за унапређење здравља и превенцију оболевања од хроничних незаразних болести.
 


Страна 6 од 53