Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Вакцинација против сезонског грипа у сезони 2017/ 2018.
уторак, 03 октобар 2017 08:00
Обавештавамо све пацијенте Дома здравља "Вождовац" да од уторка, 03.10.2017. године, почињемо са вакцинацијом против сезонског грипа.
 
 
Уколико желите да се информишете и вакцинишете, потребно је да се јавите свом изабраном лекару.

Вакцинација се врши Vaxigrip вакцином произвођача Sanofi Pasteur S. A.
 
Опширније...
 
Извештај са акције поводом Светског дана срца
уторак, 03 октобар 2017 13:16

Ове године Светски дан срца обележен је 29.09.2017. године у Здравственој станици "Јајинци" под слоганом "Ојачајте своје срце", наглашавајући значај здравих стилова живота, као и превенције и контроле фактора ризика за настанак болести срца и крвних судова у свим популационим групама.

 

У присуству многобројних грађана спроведене су планиране активности:

  • oпшти преглед лекара,
  • провера крвног притиска,
  • одређивање БМИ,
  • ЕКГ анализа,
  • Color doppler scan крних судова врата.
 
 
Присутнима се обратила в. д. директора Дома здравља "Вождовац" др Невенка Величковић, која је указала на значај превентивних прегледа, с обзиром на то да су болести срца и крвних судова водећи узрок умирања у Србији. "Ова акција само је једна у низу које су организоване на територији општине Вождовац са циљем очувања и унапређења здравља становништва", објаснила је др Величковић. Она је подсетила грађане да, у оквиру Кутка здравља у холу лабораторије у централном објекту у Устаничкој 16, могу свакодневно од 7 до 9 часова да измере притисак и добију савет за унапређење здравља и превенцију оболевања од хроничних незаразних болести. 
 
 
 
ПАРКИНГ МЕСТА ЗА ТРУДНИЦЕ
уторак, 03 октобар 2017 13:05
Поштоване будуће маме,

задовољство нам је да Вас обавестимо да је Дом здравља "Вождовац", у сарадњи са ГО Вождовац и на иницијативу Удружења "Мамин сан", обележио паркинг места за труднице испред централног објекта Дома здравља "Вождовац", Здравствене станице "Степа Степановић" и Здравствене станице "Јајинци".
 
 


Страна 8 од 48